Kupatana

Tanzanias största köp och säljsajt

KUPATANA.COM
Kupatana är en Blocket-liknande marknadsplats och Tanzanias största köp- och säljsajt. Kupatana har i dag miljontals användare och ger privatpersoner och småföretag en möjlighet att sälja och köpa produkter på ett enkelt och smidigt sätt. Kupatana plattformen har skapat en marknadsplats för begagnade produkter och uppmuntrar hållbarhet och den cirkulära ekonomin.

Kupatanas målgrupp, Tanzanias befolkning, på 60 miljoner människor är ung, dynamisk och ”mobile first” centrerade. Bolaget har idag en så kallad ”freemium” affärsmodell men kommer i takt med det ökande antalet användare och annonser på sikt övergå till en modell där det tas betalt för varje annons. 

Bolaget utvecklar ständigt plattformen för att ge användarna en modern tjänst med smarta funktioner som möjliggör att säljare får en ännu starkare spridning av sina annonser, bland annat genom integrering av marknadsföringsplattformen Social Content. På så sätt nyttjar Bolaget synergier mellan plattformar för att på sikt uppnå en total dominant position på marknaden.

Bolaget planerar att erbjuda tjänster för sälja produkter för kunders räkning och kommer titta på e-handelslösningar likt eBay eller Alibaba. Genom att lägga till denna modell får Kupatana möjlighet att komma in i transaktionen.

Sedan 2015 har Kupatana arbetat efter visionen att ha engagerade och framgångsrika kunder genom digitala lösningar som ökar handeln i Östafrika. Bolaget har ett starkt välkänt varumärke och är idag den ledande köp- och säljsajten i Tanzania.

Scroll to top