Om oss

EUROAFRICA DIGITAL VENTURES Ett tillväxtbolag inom digital media verksamt i Norden och Östafrika
Euroafrica Digital Ventures
EuroAfrica är en Techhubb för digitala tjänster och plattformar. Företaget äger och driver tjänster och plattformar för både B2B och B2C i några av världens mest snabbväxande marknader. Bolagets affärsidé är att identifiera fungerande digitala affärsmodeller i en mogen marknad så som exempelvis Sverige och etablera dessa på snabba och mindre utvecklade tillväxtmarknader i Östafrika. Genom denna modell får Euroafrica ett försprång i marknaden och kan kostnadseffektivt ta marknadsandelar och bli marknadsledande.

Bolaget har effektivt använt denna modell när man etablerade en digital marknadsplats och köp- och säljplattform i Tanzania och med det ta en marknadsledande position med miljoner användare. Målet för köp- och säljsajten är att få en total dominant position som tex Blocket har i Sverige och Avito har i Ryssland och skapa värde för köpare och säljare på en marknad med 60 miljoner människor. 

Med mer än tio års erfarenhet i det digitala landskapet i de nordiska länderna erbjuder bolaget också tjänster och plattformar inom digital marknadsföring. Denna kunskap är nyckeln för att snabbt även kunna etablera nya tjänster i olika länder och marknader utanför Norden.

Bolaget har utvecklat en SaaS-plattform som erbjuder effektiv medieplanering, kampanjoptimering, publicering och resultatuppföljning. Plattformen är byggd på en AI-teknik som tillåter användarna att i realtid snabbare kunna korrigera sina medieinvesteringar för att få bättre resultat per spenderad krona. SaaS-plattformen är  en viktig pusselbit för att effektivt kunna driva digitala kampanjer åt bolaget och dess kunder.

Euroafrica Digital Ventures styrka ligger i att nyttja synergier mellan digitala plattformar och tjänster för att erbjuda effektivare digitala lösningar till en växande marknad med 125 miljoner internetanvändare. Det sammanslagna uppskattade marknadsvärdet av digitala medier i Norden och Östafrika är ca 50 miljarder SEK per år och har en fortsatt stark tillväxt.

Scroll to top