Om oss

EUROAFRICA DIGITAL VENTURES Ett tillväxtbolag inom digital media verksamt i Norden och Östafrika
Euroafrica Digital Ventures
EuroAfrica är en Techhubb för digitala tjänster och plattformar. Företaget äger och driver tjänster och plattformar för både B2B och B2C i några av världens mest snabbväxande marknader. Bolagets affärsidé är att identifiera fungerande digitala affärsmodeller i en mogen marknad så som exempelvis Sverige och etablera dessa på snabba och mindre utvecklade tillväxtmarknader i Östafrika. Genom denna modell får Euroafrica ett försprång i marknaden och kan kostnadseffektivt ta marknadsandelar och bli marknadsledande.

Bolaget har effektivt använt denna modell när man etablerade en digital marknadsplats och köp- och säljplattform i Tanzania och med det ta en marknadsledande position med miljoner användare. Målet för köp- och säljsajten är att få en total dominant position som tex Blocket har i Sverige och Avito har i Ryssland och skapa värde för köpare och säljare på en marknad med 60 miljoner människor. 

Med mer än tio års erfarenhet i det digitala landskapet i de nordiska länderna erbjuder bolaget också tjänster och plattformar inom digital marknadsföring. Denna kunskap är nyckeln för att snabbt även kunna etablera nya tjänster i olika länder och marknader utanför Norden.

Bolaget har utvecklat en SaaS-plattform som erbjuder effektiv medieplanering, kampanjoptimering, publicering och resultatuppföljning. Plattformen är byggd på en AI-teknik som tillåter användarna att i realtid snabbare kunna korrigera sina medieinvesteringar för att få bättre resultat per spenderad krona. SaaS-plattformen kommer lanseras som licensprodukt under 2021, men är redan nu en viktig pusselbit för att effektivt kunna driva digitala kampanjer åt bolaget och dess kunder.

Euroafrica Digital Ventures styrka ligger i att nyttja synergier mellan digitala plattformar och tjänster för att erbjuda effektivare digitala lösningar till en växande marknad med 125 miljoner internetanvändare. Det sammanslagna uppskattade marknadsvärdet av digitala medier i Norden och Östafrika är ca 50 miljarder SEK per år och har en fortsatt stark tillväxt.

Scroll to top